Datafeedr Support Forums  

Go Back   Datafeedr Support Forums > Current Version (V3) Forum > Questions
Home Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Important - The support forums are now in "read-only" mode as we transition to an alternative help desk solution. Feel free to contact us here with any of your questions or search the forums for an existing solution.
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old January 27th, 2011, 11:41 AM
cyberil cyberil is offline
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 57
Default Missing data on products

Hi Eric/Stefan

I'm currently setting up a new website using Pixmania as the sole merchant. However there is a lot of information missing in the data feed that can be found by clicking on 'more info' by each product, such as 'brand' (useful for brand filtering and sorting product categories), 'description' which only contains a short summary (essential for the product page) and I think 'sale price'. There are a lot of products and withoput all the data it makes setting up the sight very difficult and inaccurate.

Is datafeedr able to control the amount of information available in the factory for a merchant or is this something only the merchant controls?

What are my options? I'm not keen on changing merchant as a lot of prep work has already taken place or should I speak with a representative from Affiliate Window?

Thanks
Paul
  #2  
Old January 27th, 2011, 11:44 AM
Eric's Avatar
Eric Eric is offline
Datafeedr Team
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 16,902
Default

Quote:
Originally Posted by cyberil View Post
Is datafeedr able to control the amount of information available in the factory for a merchant or is this something only the merchant controls?
This is something that the merchant controls. We can only gather what the merchant is supplying.

Quote:
Originally Posted by cyberil View Post
What are my options? I'm not keen on changing merchant as a lot of prep work has already taken place or should I speak with a representative from Affiliate Window?
I would contact the affiliate manager for Pixmania and ask them to include more information into their datafeeds in the proper fields of the datafeed (ie. Brand name in datafeed brand name field, etc...).

Eric
  #3  
Old January 27th, 2011, 12:14 PM
cyberil cyberil is offline
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 57
Default

Hi Eric

I just spoke with Affiliate Window and they tell me for the purposes of SEO and duplicate content that that the policy of Pixmania is not to include full product descriptions. Do you know of a way I could scrape the descriptions directly from their website or the manufacturers and insert it into my website?

Also they informed me after checking their feed that their is additional data available that datafeedr doesn't show in the 'more info' of the product in the 'factory'. They asked for you to amend the way you collect your data, as follows:

'Brand' - brand_name
'Promo Text' (used for voucher codes - promotional_text

Thanks

Paul
  #4  
Old January 27th, 2011, 12:37 PM
Eric's Avatar
Eric Eric is offline
Datafeedr Team
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 16,902
Default

Hi

I don't know of an automated way to scrape descriptions from their site.

It seems we were missing some extra fields in the AW datafeeds. We are working on getting those processed. I will update you when the new fields have been added.

Eric
  #5  
Old January 27th, 2011, 01:12 PM
cyberil cyberil is offline
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 57
Default

Thanks
  #6  
Old January 28th, 2011, 08:51 AM
Eric's Avatar
Eric Eric is offline
Datafeedr Team
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 16,902
Default

Hi

We've now added the additional datafeed fields to AW's products.

Eric
  #7  
Old January 28th, 2011, 08:58 AM
cyberil cyberil is offline
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 57
Default

Hi eric

Was it just the 'brand' and 'promo text' fields you added?
  #8  
Old January 28th, 2011, 09:09 AM
Eric's Avatar
Eric Eric is offline
Datafeedr Team
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 16,902
Default

We added any field that we support and that they offered.
  #9  
Old January 28th, 2011, 10:29 AM
cyberil cyberil is offline
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 57
Default

The reason I ask is that on the phone yesterday AW told me that for this merchant 'Brand' (brand_name) is available in the feeds. But this still isn't showing in the products in the factory.
  #10  
Old January 28th, 2011, 12:59 PM
Eric's Avatar
Eric Eric is offline
Datafeedr Team
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 16,902
Default

Hi

Something strange is going on. The new data is appearing in our backend but is not displaying in the Factory. I will update you once this issue is resolved.

Eric
  #11  
Old January 29th, 2011, 10:44 AM
Eric's Avatar
Eric Eric is offline
Datafeedr Team
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 16,902
Default

Hi

The new fields have now been added. You can find the Brand and Promotional Text for Pixmania products.

Eric
 


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.