Datafeedr Support Forums  

Go Back   Datafeedr Support Forums > Current Version (V3) Forum > Problems
Home Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Important - The support forums are now in "read-only" mode as we transition to an alternative help desk solution. Feel free to contact us here with any of your questions or search the forums for an existing solution.
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old February 1st, 2015, 02:48 AM
brentwilliamz brentwilliamz is offline
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 38
Default Merchant's product images not showing in new store

Store ID: 47410
Website URL: BrentWilliamz.com

Thought I'd have a break from working on Androids.net.au so decided to put up a DFR of scifi & fantasy products on my own name's domain, sitting on the Internet doing nothing much for a coupla years.

The Shareasale merchant is Things From Another World (tfaw.com) & when setting up this store, I've duplicated most of the DFR tech stuff from Androids.net.au. However, the images aren't displaying on the homepage, product detail or category pages.

I carried out both processes for image display; firstly your Factory default store/image/%pi/%ps/ and store/thumbnail/%pi/%ps/. Then the locally stored version as per my recent thread where you helped me. Neither worked in this instance.

I've set the site back to default URLs for now. Any idea where I've gone astray? Or is something set wrong with this merchant's datafeed?

Hope you can help find the problem.

PS For now, I haven't changed [product.thumbnail] to [product.image] in store views but I don't think that's affecting image display. They are reasonable sizes.
PPS When I stored images locally, they didn't download into appropriate folders on my site; not a one.
  #2  
Old February 1st, 2015, 10:31 AM
Eric's Avatar
Eric Eric is offline
Datafeedr Team
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 16,902
Default

Hi

It appears that the merchant has left off "http:" from their image URLs therefore it's currently not going to work.

Currently their images look like this: d2lzb5v10mb0lj.cloudfront.net/covers_tfaw/400/AP/APR141265.jpg

We will take a look at this issue and see what we can do.

I'll update when we know more.

Eric
  #3  
Old February 1st, 2015, 09:55 PM
brentwilliamz brentwilliamz is offline
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 38
Default

Thanks, Eric for checking into this so quickly. Glad it wasn't just my bumbling with code copy/paste.

I had occasion to speak with someone in tech at their store a year ago & they were very helpful. That's why I believe it's worth our time setting up a dedicated shop to sell their excellent range of fantasy/scifi/horror/sitcom graphic novels, comic books, collectibles & other merchandise.

I remember having a squizz at their csv feed back then & again, like Chinavasion's, being VERY impressed. Maybe things have changed though. I know they consider affiliates as an important & integral part of their successful business model online.

So see how you go... if I can help by liaising with the merchant, let me know.
  #4  
Old February 4th, 2015, 12:32 AM
brentwilliamz brentwilliamz is offline
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 38
Default

Eric, further to the problem of incomplete URLs, I've checked back with old (2011 & 2012) CSV's from Things From Another World merchant. They used to have their images available through their affiliate image subdomain, eg. http://affimg.tfaw.com/covers/100/16/16577.jpg.

Apparently, as their online business has gone from strength to strength, they serve them up through Amazon's Cloudfront service for speed of delivery etc.

Maybe it's unreasonable to ask you to implement an auto search/replace routine within DFR to add "http:" to the front of their datafile's image & thumbnail URLs. Maybe not.

Possibly it's an oversight by their web team when exporting the datafile to Shareasale.

So I'll get onto them today & see if anything can be done at their end to correct this feed glitch if that's okay with you?
  #5  
Old February 4th, 2015, 08:54 AM
Eric's Avatar
Eric Eric is offline
Datafeedr Team
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 16,902
Default

Hi

There's nothing you or they need to do. We are addressing this issue on our end and I will update you when the changes have taken effect.

Thanks
Eric
  #6  
Old February 4th, 2015, 06:14 PM
brentwilliamz brentwilliamz is offline
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 38
Default

Oh, sorry, Eric, hush my mouth. Didn't realise. I'm just used to merchants' csv/xml export occasionally doing strange things & having to get them to fix it.

Happy to wait. Is it okay if I keep populating this site with search subs in the meantime?

My partner Tracey & I are excited to finally be doing something proper with Things From Another World products using Datafeedr.

We can see a few niche sites we can crank up over time by drilling down within their huge range of merchandise categories. Ta, mate.
  #7  
Old February 5th, 2015, 09:20 AM
Eric's Avatar
Eric Eric is offline
Datafeedr Team
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 16,902
Default

Yes, you can keep populating your site with search subscriptions.

I'll update you when the changes are live.

Eric
  #8  
Old February 8th, 2015, 08:56 AM
Eric's Avatar
Eric Eric is offline
Datafeedr Team
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 16,902
Default

Hi

Sorry for the delay. This issue should now be resolved.

You'll need to go here WordPress Admin Area > Tools > Datafeedr and click the [Update Products and Settings] button.

Eric
  #9  
Old February 9th, 2015, 04:32 AM
brentwilliamz brentwilliamz is offline
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 38
Default

Hi, Eric, I did as instructed but no-go.

Also set image & thumbnail directories to %li, %lt then re-ran Update Products & Settings. Still nothing.

Any further ideas? Did I miss something in Store settings?
  #10  
Old February 9th, 2015, 11:21 AM
Eric's Avatar
Eric Eric is offline
Datafeedr Team
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 16,902
Default

Hi

Sorry, please do this:

1. Go here WordPress Admin Area > Tools > Datafeedr
2. Click the [Upgrade Plugin] button at the bottom of the page.
3. After the plugin is upgraded, then click the [Update Products and Settings] button.

That will fix the issue.

Eric
  #11  
Old February 9th, 2015, 10:10 PM
brentwilliamz brentwilliamz is offline
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 38
Default

Eric, whatever you did, in the system & with the plugin, was excellent! All images work nicely now.

BrentWilliamz.com looks so good I'll probably have to turn it from a testbed site into a proper sales site... before I convert our real scifi site (ScienceFictionFantasy.info) to run Datafeedr instead of daggy old GoldenCAN.

Many, many thanks, mate.
  #12  
Old February 10th, 2015, 09:16 AM
Eric's Avatar
Eric Eric is offline
Datafeedr Team
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 16,902
Default

Great! Glad it worked!
 


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Product images not showing up bradleyhebdon Problems 8 April 11th, 2014 04:51 PM
Product thumnail images from merchant not showing sean83 Problems 3 July 25th, 2011 09:14 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.