Datafeedr Support Forums  

Go Back   Datafeedr Support Forums > Current Version (V3) Forum > Tips, Tricks & Tutorials
Home Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Important - The support forums are now in "read-only" mode as we transition to an alternative help desk solution. Feel free to contact us here with any of your questions or search the forums for an existing solution.
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old May 12th, 2011, 01:44 PM
digitalcow digitalcow is offline
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 494
Default Default product order

Eric,

had a search for this but couldn't find the answer. I need to change the default way in which product categories are loaded. At the moment my site seems to default to highest to lowest price. While users are able to change this themselves with the drop down I would like to use cheapest to most expensive as the default order.

i cannot seem to find where to do this at the moment, is it in the Product List Template? if so, my code for that is below. What would I need to change.

PHP Code:
<!-- Pagination Links (Top) -->

<head>
<style type="text/css">
.auto-style1 {
  font-size: xx-small;
}
</style>
</head>

<div class="pgr">
  Pages:
  [pager.first text='<img src="[server.plugin_url]/first.gif" alt="first page" />' alt='']
  [pager.prev text='<img src="[server.plugin_url]/prev.gif" alt="prev page" />' alt='']
  [pager.pages delim=' ']
  [pager.next text='<img src="[server.plugin_url]/next.gif" alt="next page" />' alt='']
  [pager.last text='<img src="[server.plugin_url]/last.gif" alt="last page" />' alt='']
</div>
<!-- /Pagination Links (Top) -->

<div class="dffltrs">
  <form method="get">  
    <span class="dflside">
      Products per page:
      <select name="ppp" class="dfppp" onchange='this.form.submit()'>
        <option value="12"<?php if (@$_GET['ppp']=='12') {echo ' selected="selected"';}?>>12</option>
        <option value="24"<?php if (@$_GET['ppp']=='24') {echo ' selected="selected"';}?>>24</option>
        <option value="36"<?php if (@$_GET['ppp']=='36') {echo ' selected="selected"';}?>>36</option>
      </select>
    </span>
    <span class="dfrside">
          Sort by:
      <select name="sort" class="dfsort" onchange='this.form.submit()'>
             <option value="price"<?php if (@$_GET['sort']=='price') {echo ' selected="selected"';}?>>Price (low to high)</option>
        <option value="-price"<?php if (@$_GET['sort']=='-price') {echo ' selected="selected"';}?>>Price (high to low)</option>
        <option value="name"<?php if (@$_GET['sort']=='name') {echo ' selected="selected"';}?>>Product Name (a - z)</option>    
        <option value="-name"<?php if (@$_GET['sort']=='-name') {echo ' selected="selected"';}?>>Product Name (z - a)</option>    
      </select>
    </span>
    <div class="clearingdiv">&nbsp;</div>
  </form>
</div>
          
<!-- Product List -->
<div class="pl">
  [product.each]
  <div class="t1 col3">
  <div class="bdr">
    <h2 class="auto-style1">
  <a href="[product.link]" title="[product.name]" style="text-decoration: none">
  <font color="#000000">[product.name]</font></a></h2>
    <div class="thmb"><a href="[product.link]" title="[product.name]">[product.image tag='1']</a></div>
    <div class="prc">[product.currency mode='sign'][product.price]</div>
    <div class="clearingdiv"> </div>
  </div>
  </div>
  [product.end]
  <div class="clearingdiv"> </div>
</div>

<!-- /Product List -->


<!-- Pagination Links (Bottom) -->
<div class="pgr">
  Pages:
  [pager.first text='<img src="[server.plugin_url]/first.gif" alt="first page" />' alt='']
  [pager.prev text='<img src="[server.plugin_url]/prev.gif" alt="prev page" />' alt='']
  [pager.pages delim=' ']
  [pager.next text='<img src="[server.plugin_url]/next.gif" alt="next page" />' alt='']
  [pager.last text='<img src="[server.plugin_url]/last.gif" alt="last page" />' alt='']
</div>
<!-- /Pagination Links (Bottom) -->​​​<p>sdsd</p>
thanks
  #2  
Old May 12th, 2011, 01:48 PM
digitalcow digitalcow is offline
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 494
Default

please close thread. The answer was right infront of me!
  #3  
Old May 12th, 2011, 01:48 PM
Eric's Avatar
Eric Eric is offline
Datafeedr Team
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 16,902
Default

The default sort is set in the Product list module settings:

  #4  
Old October 28th, 2011, 03:10 AM
furniturevault furniturevault is offline
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 33
Default

Quote:
Originally Posted by Eric View Post
The default sort is set in the Product list module settings:

Could you tell me where this is in the factory please as I cant seem to find it and would like the products to display lowest to highest.

Thanks
  #5  
Old October 28th, 2011, 03:11 AM
furniturevault furniturevault is offline
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 33
Default

Nevermind ive found it, thanks anyway
 


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Change Default Product Image Tag in Factory patagonia Feature Requests 1 May 17th, 2011 01:09 PM
... get the default product list back on the front page? ayorofrance Questions 2 January 8th, 2011 09:01 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.