Datafeedr Support Forums

Datafeedr Support Forums (http://www.datafeedr.com/forums/index.php)
-   Questions (http://www.datafeedr.com/forums/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Sub-Directory menus (http://www.datafeedr.com/forums/showthread.php?t=7561)

johngibb123 August 28th, 2012 06:52 AM

Sub-Directory menus
 
Store ID: 39123
Website URL: clothemporium [DOT] com



Hi,

I just created my sub-directory , and i also taken a one more copy of my present factory, so now I have 2 factories...

anyway, my doubt is: do I need to create custom menu, submenus for my sub-directory (that Iam gonna use in my 2nd factory )


I should delete my present menus, sub-menus and again I have recreate them using Custom Menus links? or any other way..?

pls bit clear me..


thnx!

johngibb123 August 28th, 2012 07:17 AM

I created a category in my sub-directory and i entered datafeedr key in my sub-directory, so if i click 'update and setiings' what happens?

Anyway, please tell me procedure working with sub-directories..? pls kindly be bit brief..

b) How to take backup for subscriptions I created..? If I delete any categories in my factory now, and later if I create them again, i can recheck my past subscriptions and can use them directly.. so any backup such..?

Eric August 28th, 2012 07:48 AM

Hi

You can create menus using this method if you'd like: http://www.datafeedr.com/forums/showthread.php?t=3448 It might be faster than creating the menus yourself.

Working with a subdirectory is basically the same as working with a regular domain name.

Eric

johngibb123 August 28th, 2012 08:08 AM

Quote:

Originally Posted by Eric (Post 34624)
Hi

You can create menus using this method if you'd like: http://www.datafeedr.com/forums/showthread.php?t=3448 It might be faster than creating the menus yourself.

Working with a subdirectory is basically the same as working with a regular domain name.

Eric


It seems to be good, so I can save lot of my time.. I will be glad if you would have given me this link before, since I have spent so much time creating categories, menus in my wordpress..

a) is this works only with Twenty ten theme or any theme? and I dont need to create categories, menus, sub-menus myself in wordpress at all if I followed ur above link....? (for sub-directory too.. ?)

b) Im using some plugin and so Iam able to dosplay menu items in a better looking way, so if I use ur technique, does other plugins work for me?


Subdirectory doubts:
a) Do I really need to use datafeedr plugin inside my sub-drectory or no need?

Eric August 28th, 2012 08:13 AM

Hi

a. This method works with any theme that supports the WP menu system.

b. It should. It's using WP hooks so if the plugin integrates properly with WP, it should be fine.

c. If you are using WP Multi-site, you only need to install Datafeedr 1 time. Then activate on each subdirectory website.

Eric

johngibb123 August 28th, 2012 08:18 AM

Quote:

Originally Posted by Eric (Post 34626)
Hi

a. This method works with any theme that supports the WP menu system.

b. It should. It's using WP hooks so if the plugin integrates properly with WP, it should be fine.

c. If you are using WP Multi-site, you only need to install Datafeedr 1 time. Then activate on each subdirectory website.

Eric


For B) I dont need to create categories, menus, sub-menus myself in wordpress at all if I followed ur above link....? (for sub-directory too.. ?)

For C) yES, i activated Muliti-site.. Do I have to do 'Update Settings and products' in my sub-directories also or else I should update my products, settings only on my primary domain...?

Eric August 28th, 2012 08:21 AM

B. Yes, that's correct.

C. Yes, you will need to enter your Connection Key and click the [Update] buttons for each sub-directory.

johngibb123 August 28th, 2012 08:41 AM

how to delete categories, its sub-categories in a easy way.. I have many such in my factory.. Iam thinking to delete 2nd last half categrories in my main factory and I keep those categories in my sub-diretcory factory..

So how can I quickly delete many cat, sub-cat from a factory..?

b) Do I need to add that code into my main website as welll as in my sub-directories too? (i asked becoz since mine is Multi-site). so what u say? so do I need to paste those codes in each sub-directtory?

Eric August 28th, 2012 08:48 AM

Hi

Choose the parent category you want to delete.
Go to the Category menu
Choose "Delete This Category"
If you want to delete all of the parent's sub-categories, choose "Delete sub-categories" from the options.

Eric

johngibb123 August 28th, 2012 11:07 AM

Quote:

Originally Posted by Eric (Post 34630)
Hi

Choose the parent category you want to delete.
Go to the Category menu
Choose "Delete This Category"
If you want to delete all of the parent's sub-categories, choose "Delete sub-categories" from the options.

Eric


Hi



a) I have kepted URL settings for Sub-directory in factory as : /accessories/shop/c/%cp/ (Store ID: 39361)

b) I have 2 factories (Main and backup factories) Assume i have deleted one menu from MAIN factory that has many many sub-directories in it.. Now if I want to again add that same menu into MAIN using Backup factory, is that possible? (PLEASE I BADLY need this, since one of my menus has too many sub-directories.. )

Eric August 28th, 2012 11:10 AM

Hi

I'm sorry but moving categories from 1 store to another store is not possible. I would duplicate the store which has the list of sub-categories and start editing the newly duplicated store.

Eric

johngibb123 August 28th, 2012 11:17 AM

Quote:

Originally Posted by Eric (Post 34635)
Hi

I'm sorry but moving categories from 1 store to another store is not possible. I would duplicate the store which has the list of sub-categories and start editing the newly duplicated store.

Eric


Is this correct for sub-directory??

----------------------------------------------
a) I have kepted URL settings for Sub-directory in factory as : /accessories/shop/c/%cp/ (Store ID: 39361)

-------------------------------------------

or anything wrong.. I guess if any video created for sub-directory, it would be helpful..

Eric August 28th, 2012 11:52 AM

Hi

a. You don't need "accessories" in the path. Try this: /shop/c/%cp/

Eric

johngibb123 August 28th, 2012 12:45 PM

Quote:

Originally Posted by Eric (Post 34637)
Hi

a. You don't need "accessories" in the path. Try this: /shop/c/%cp/

Eric

then how does datafeedr know that Iam using Sub-Directory?

and you said before that sub-dir url looks like: clothemporium.com/subdirectory/shop/c/jewelry/earrings/men-earrings/

how does it happen..?


b) Do I need to add that code into my main website as welll as in my sub-directories too? (i asked becoz since mine is Multi-site). so what u say? so do I need to paste those codes in each sub-directtory?
I mean this: http://www.datafeedr.com/forums/showthread.php?t=3448

Eric August 28th, 2012 12:57 PM

Hi

You will have many sites which look like this:

clothemporium.com/subdirectory1/
clothemporium.com/subdirectory2/
clothemporium.com/subdirectory3/
clothemporium.com/subdirectory4/
clothemporium.com/subdirectory5/

After you install Datafeedr, store pages will look like this:

clothemporium.com/subdirectory1/shop/
clothemporium.com/subdirectory2/shop/
clothemporium.com/subdirectory3/shop/
clothemporium.com/subdirectory4/shop/
clothemporium.com/subdirectory5/shop/

You just need to paste the PHP code into your theme's functions.php file one time.

Eric

johngibb123 August 28th, 2012 12:57 PM

Previoulsy, when iam not aware of this limitation (ie., 100,000 ) I have created all categroeis, menus, submenus manually in clothemporium.com

now I have decided to share 50% menus in clothemporium.com and another 50% in clothemporium.com/accessories (sub-diretcory) , so now my query is: DO I need to delete those already created menus, sub-menus (ie., another 50%) from clothemporium.com ? and keep them using ur code in clothemporium sub-directory?


johngibb123 August 28th, 2012 01:00 PM

Quote:

Originally Posted by Eric (Post 34639)
Hi

You will have many sites which look like this:

clothemporium.com/subdirectory1/
clothemporium.com/subdirectory2/
clothemporium.com/subdirectory3/
clothemporium.com/subdirectory4/
clothemporium.com/subdirectory5/

After you install Datafeedr, store pages will look like this:

clothemporium.com/subdirectory1/shop/
clothemporium.com/subdirectory2/shop/
clothemporium.com/subdirectory3/shop/
clothemporium.com/subdirectory4/shop/
clothemporium.com/subdirectory5/shop/

You just need to paste the PHP code into your theme's functions.php file one time.

Eric



HI ERic,

no no, thats not my idea actually.. Iam thinking to create only ONE SUb-directory in which I keep remaining categories (menus, submenus)..

Iam just thinking to share categories 50% in main and another 50% in sub-dir..

So, its possible doing in this way, right?

Eric August 28th, 2012 01:02 PM

Hi

So you will have:

clothemporium.com/shop/
clothemporium.com/accessories/shop/

This should be fine.

You can create your menus however you desire but the method that I suggested in the other thread is probably a lot easier.

Eric

johngibb123 August 28th, 2012 01:19 PM

Quote:

Originally Posted by Eric (Post 34642)
Hi

So you will have:

clothemporium.com/shop/
clothemporium.com/accessories/shop/

This should be fine.

You can create your menus however you desire but the method that I suggested in the other thread is probably a lot easier.

Eric


a) I did exactly as mention here: http://www.datafeedr.com/forums/showthread.php?t=3448

Now I have some categories in my factory: 39361


Now please help me how to get categories , and display menus, its sub-menus into my sub-directory wordpress automatically...?

Now what should I do?


b) Iam not understanding where to keep menus, submenus ? how does my menus gets updated automatically with main site and sub-dir site...

Ultimately my menus should display like how i have now: clothemporium [dot] com




Pls guide me..


Eric August 28th, 2012 01:25 PM

Hi

Did you already create and set a main nav in your Menu system?

First you create a menu:



Then you set the Primary Menu to the name you just gave the menu you created:



Don't forget to click the save button.

Then after you click the [Update Products and Settings] button, you should be good to go.

Eric


All times are GMT -5. The time now is 02:06 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.